Mystik: Skuddrama og anholdelse var en fuser

Torsdag formiddag var der stor dramatik i Nuuk-bydelen Nuussuaq. Men noget kan tyde på, at det slet ikke var så voldsomt, som først antaget.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
05. oktober 2017 13:35

Blå blink, afspærringer og bevæbnet politi. Sådan var scenariet i morges i boligområdet Qaarsunnguaq. Politiet fik torsdag morgen klokken 8.00 flere anmeldelser om skud i området, og det førte til en større politiaktion.

Omkring 10.30 rykkede politiets indsatsgruppe ind for at foretage anholdelse af en mistænkt. Kort efter kunne politiet fortælle i en pressemeddelelse, at én person var anholdt, mistænkt for at have affyret skud i området.

Omkring middag kunne politiet levere nye oplysninger. Ifølge deres meldinger var der slet ikke tale om skud, men fyrværkeri. Ifølge politiet er det lydene fra fyrværkeriet, der har fået flere borgere til at kontakte politiet.

LÆS OGSÅ Politiaktion i Nuussuaq afsluttet

Men historien udvikler sig videre. Den anholdte person blev nemlig slet ikke anholdt, kan vagtchef Kunuk Frederiksen fortælle til KNR. Han havde faktisk heller ikke noget med skud/fyrværkeri-episoden at gøre.

- Der er tale om en person, som var til stede, som vi gerne ville tale med i en anden sag. Han blev bragt med ind til afhøring, og han er selv gået fra stationen efter afhøring, fortæller vagtchefen om anholdelsen, der aldrig fandt sted.