Siumuts bagland savner Lars-Emil som kandidat

Opdateret: Flere fra Siumuts lokale afdelinger opfordrer Lars-Emil Johansen til at stille op til formandsvalget på lørdag.
Lars-Emil Johansen
Skrevet af Sandra Meinecke
16. oktober 2014 16:15

To dage før formandsvalget har tre kandidater meldt sig på banen - men noget tyder på, at flere af lokalafdelingerne savner en fjerde kandidat.


- Jeg ærgrer mig lidt over, at Lars-Emil Johansen ikke stiller op på lørdag, siger lokalformand Mannasse Semsen til KNR fra partiafdelingen i Nanortalik, som derfor opfordrer ham til at stille op.


Lars-Emil Johansen er, ifølge Mannasse Semsen, både folkelig, beslutsom, samarbejdsvillig og har mange års erfaring med politik.

Læs også Doris Jakobsen vil være formand for Siumut

Lokalformanden fra Nanortalik er ikke alene om at savne Lars- Emil Johansen som kandidat til lørdagens formandsvalg.
Også Siumut i Sisimiut har på et møde mandag talt om, at de vil opfordrer Lars-Emil Johansen til at stille op, det fortæller Ejnar Lundblad.

Lars-Emil Johansen har mange års erfaringer som politiker og efter den seneste skandale, kan han løfte partiets omdømme.

Læs også  Kielsen går efter Siumuts formandspost

Lokalafdelingen i Sisimiut skal lige som andre lokalafdelinger være med til Siumuts ekstraordinære landsmøde over telefonen på lørdag, og det er først der, at Ejnar Lundblad beslutter, hvem han stemmer på.


Maariu Isaksen Nielsen, som ligeledes er fra Sisimiut, skriver på en facebook om Lars-Emil Johansen:


- I disse tider har vi brug for dig som formand i Siumut. De unge, der stiller op, har jeg intet imod, men når partiet er i modvind, har vi brug for, en formand der lytter til befolkningen.

Dermed kommer Maariu Isaksen Nielsen også med en opfordring til Lars-Emil Johansen.

Læs også Nick Nielsen melder sig ind kampen om formandsposten i Siumut

Lars-Emil Johansen selv ønsker endnu ikke at tage stilling til, om han stiller op eller ej. Så indtil videre må det håbefulde bagland væbne sig med tålmodighed.

I Nanortalik peger Mannasse Semsen på Kim Kielsen, hvis ikke Lars-Emil Johansen beslutter sig for at stille op.

Kim Kielsen har også opbakning fra baglandet i Tasiilaq, som har besluttet at de sætter deres stemme på Kim Kielsen.

Vi har tillid til Kim Kielsen, han har været oprejst og rolig i den svære tid i partiet, siger Laura Taunajik.

Siumuts lokalafdeling i Aasiaat opfordrer også Lars-Emil Johansen til at stille op.

- Vi mener at de andre kandidater sagtens også kan arbejde som formand. Men vi mener at det er vigtigt med en formand som kan samle politisk og har ledelseserfaring, derfor opfordrer vi Lars-Emil Johansen til at stille op, skriver lokalforeningsformanden i Aasiaat, Enok Sandgreen, til KNR.