Siumut vil have danske RG-arbejdspladser hjem

Oven på det historisk flotte resultat for Royal Greenland, lyder der nu en lykønskning og en opfordring til koncernen fra partiet Siumut.
Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Inge S. Rasmussen
23. april 2017 13:18

Onsdag præsenterede Royal Greenland et regnskab med et overskud på 335 millioner kroner før skat, en omsætning på syv milliarder kroner samt et udbytte til Selvstyret på 100 millioner kroner.

I en pressemeddelelse ønsker Siumuts ordfører, Karl-Kristian Kruse, der også er tidligere naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Royal Greenland tillykke og takker samtidig for det hårde arbejde fiskerivirksomheden udfører.

Samtidig benytter Karl-Kristian Kruse lejligheden til at bede Royal Greenland overveje at flytte salgskontoret i Danmark til Grønland.

LÆS OGSÅ 38 kinesere rykker ind på fiskefabrikker

- Afslutningsvis skal vi fra Siumut opfordre til, at man grundigt overvejer muligheden for, at de mange ansatte i salgsafdelingen i Danmark kan hjemføres, lyder det fra Karl-Kristian Kruse i pressemeddelelsen.

Ifølge Sermitsiaq.AG er der tale om 197 ansatte på salgskontoret i Danmark.

Royal Greenland har ca. 2.000 medarbejdere rundt omkring i verden, herunder 1.000 på mindst 16 lokaliteter i Grønland, skriver koncernen på sin hjemmeside.

I sidste måned skrev Sermitsiaq, at Naalakkersuisut på et møde havde drøftet at privatisere Royal Greenland.