Siumut vil fortsætte kampen for fri associering

18. januar 2005 13:52

Siumuts kandidater til det kommende Folketingsvalg ligger fast. Og det samme gør valgtemaerne som de vil fokusere på i valgkampen, fortæller folketingskandidat Lars-Emil Johansen.

- Ideologisk og politisk set er der ingen tvivl om at Mogens Lykketoft står vores parti nærmest, men jeg vil for mit eget vedkommende vil jeg sige, at der ikke er noget der er givet på forhånd. Det er jo sådan i dansk politik, at borgerlige regeringer på overraskende vis har vist imødekommenhed overfor vitale grønlandske ønsker.

Derfor mener Lars-Emil Johansen at det er et åbent spørgsmål, hvem af de to statsministerkandidater, der vil sikre de grønlandske vilkår bedst muligt.

Partiets øvrige kandidater er Ole Marcussen, Doris Jakobsen og Marianne Jensen.

Siumuts tre vigtigste valgtemaer for denne valgkamp er ifølge Lars-Emil Johansen, at være Grønlands klare og tydelige stemme i Folketinget og varetage grønlandske interesser. Dernæst videreudvikling af selvstændighedsprocessen, hvor næste skridt er fri association til Danmark, og til sidst bevarelsen af Den Nordatlantiske Gruppe efter Folketingsvalget.

Siumuts øvrige kandidater er Doris Jakobsen, Marianne Jensen og Ole Marcussen.