Siumut og Atassut efterlyser samarbejde i Øst-Vest kommunen

Siumut og Atassut i Øst-Vest kommunen udnytter ustabiliteten hos Demokraterne og indbyder nu andre partier til politisk samarbejde.
Skrevet af mlk
28. april 2008 06:18

Befolkningen skal kunne regne med ledelsen i den kommende Øst-Vestkommune. Det skriver en bekymret samarbejdsgruppe mellem Siumut og Atassut forud for konstitueringen, der skal finde sted nu på fredag den 2. maj.

Det er angiveligt det interne opgør i Demokraternes partitop, som har fået samarbejdsgruppen i Nuuk op på dupperne.

- Efter som konstitueringen vil blive afgørende for resten af valgperioden, er det ikke betryggende at konstatere, at det kommende flertal i overgangsudvalget allerede – før arbejdet er begyndt – nu er under splittelse, skriver Siumut og Atassut i Øst-Vest.

Samarbejdsgruppen, der blandt andet består af borgmester Nikolaj Heinrich, landstingsmedlem Doris Jakobsen fra Siumut og landstingsmedlem Emilie Olsen fra Atassut konstaterer:

– den kommende flertalsgruppe endnu ikke er fremkommet med deres samarbejdsgrundlag. Det er dybt ubetryggende og uacceptabelt for befolkningen. Derfor er vi er parate til at indgå i dialog med andre partier med henblik på dannelsen af et solidt og holdbart samarbejdsgrundlag, skriver samarbejdsgruppen.