Siumut-kandidat: Indfør familievenlige rejsebilletter

Siumut-kandidat Lars Jørgen Kleist vil gøre det billigere for familier at rejse rundt med fly og skib. Han mener, at aldersgrænsen for børnebilletter på transport rundt i landet bør forhøjes, ved at ændre på servicekontrakterne.
Lars Jørgen Kleist, Siumut.
Lars Jørgen Kleist, Siumut. Foto © : Lars Jørgen Kleist, Siumut.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
30. oktober 2014 15:59

Flyselskabet Air Greenland er åben for forslaget, så længe nogen betaler de ekstra omkostninger.

- Alt kan jo lade sig gøre, hvis nogen gider at betale for det. Vi har jo en omkostning hvis vi skal sænke nogle priser.

Og det ville blive et millionbeløb, som skal dækkes af landskassen, hvis planerne skal blive til noget, siger Air Greenlands kommercielle direktør Christian Keldsen.

Men det stopper ikke Siumut kandidaten Lars Jørgen Kleist, som vil arbejde for billigere flybilletter, hvis han kommer ind i Inatsisartut. Han finder det urimeligt, at børn over 12 år skal betale for en voksenbillet, når de skal ud og rejse.

Derfor mener han, at man istedet skal forhøje aldersgrænsen for børnebilletter til 16-års alderen, ligesom man gør i Canada og USA.

- Når vi kigger på nabolandene, så betaler man først for en voksenbillet, når man er fyldt 16 år. Det kan man se når man bestiller billetter på deres hjemmeside, siger Lars Jørgen Kleist.

Men påstanden passer ikke. Ifølge Grønlands rejsebureau, er USA og Canadas børne- og voksen billetter på samme vilkår som her i Landet.

 

Giv de lavest lønnede en chance

Men Lars Jørgen Kleists mål er, at give grønlænderne bedre vilkår for at besøge deres familier i andre byer. 

- Det er alt for dyrt at rejse i Grønland. Jeg kunne tænke mig, at flere tager ud og rejser, specielt de lavestlønnede og mellem indkomst grupperne. Vi skal give dem mulighed for at se deres familier og bekendte, i hvertfald én gang om året, siger Lars Jørgen Kleist.

- Hvis Air Greenland kan forhøje aldersgrænsen, så tror jeg, at de kan få flere passagerer. Der er rigtig mange tomme sæder, som Air Greenland godt kan benytte sig mere af. Hvis der kan være flere passagerer, så tror jeg på, at Air Greenland kan have større overskud, fortæller Lars Jørgen Kleist.

Den udmelding giver dog ikke megen mening for Air Greenland, som siger, at de er åbne overfor ideen, så længe landskassen dækker merudgifterne.

- Vi får jo ikke flere rejsende af den årsag. Nogen skal jo finansiere det, vi er jo en kommerciel virksomhed og jeg kan slet ikke se hvad forslaget har med os at gøre, siger Keldsen, og tilføjer:

- Hvis man vil et eller andet, så må man jo komme op med en plan og en financiering for hvad man vi tilbyde de kommercielle selskaber, der nogle gange opererer i tilskud for at lave et eller andet.