Siumut i Qaasuitsup vil fortsat kæmpe for kommunedeling

I går meddelte den politiske koordinationsgruppe bestående af KANUKOKA, de fire borgmestre og Naalakkersuisut, at Qaasuitsup Kommunia ikke vil blive delt op foreløbigt. Næstformanden for Siumuts gruppe i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia vil dog fortsat kæmpe for en opdeling af kommunen.
- Det virker som om, han(formand for Naalakkersuisut, red.) ikke har forstået, at 80 procent af befolkningen på Qaasuitsup Kommunia har stemt for en kommuneopdelling, siger Kristian Broberg.
23. februar 2016 17:52

RETTELSE: Det fremgik af artiklens underrubrik, at Qaasuitsup Kommunia ikke vil blive delt op, det er rettet til: Qaasuitsup vil ikke blive delt op foreløbig.

- Strukturreformen havde et godt formål. Men her flere år senere, kan vi se, borgerservicen ikke er god. Hvis kommunen ikke bliver delt vil det være den største ringeagt for befolkningenm, siger Kristian Broberg, næstformand for Siumuts gruppe i kommunalbestyrelsen i Qaasuisuitsup Kommunia.

Han mener, at  naalakkersuisut skal respektere folkeafstemningen om opdelingen af kommunen, som blev afholdt i foråret 2014.

- Det virker som om, at formanden for Naalakkersuisut ikke har forstået, hvilket ansvar, han har. Det virker som om, han ikke har forstået, at 80 procent af befolkningen på Qaasuitsup Kommunia har stemt for en kommuneopdelling, siger Kristian Broberg.

IA går ikke ind for en opdeling af kommunen, men formand for IA's gruppe i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup, Bendt B. Kristiansen, kritiserer alligevel beslutningen om ikke at dele kommunen.

- Selvom vi mener, at Qaasuitsup Kommunia ikke skal deles har vi arbejdet sammen, for at den skal deles. Derfor er vi skuffede over, at landets ledere vender om, og ser helt bort ønskerne af så stor en andel af kommunens befolkning, og deres eget budskab om at dele kommunen, ennda før 2017, siger Bendt B. Kristiansen, gruppeformand for IA i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia.

Han henviser til koalitionsaftalen, hvor det fremgår, at Naalakkersuisut vil arbejde for at efterkomme resultatet af folkeafstemningen, der viste et flertal for at dele kommunen.