Siumut går til valg uden Aleqa

Siumut har præsenteret valgtemaer og feltet af kandidater til Inatsisartut-valget. Foreløbig er der 51 kandidater, hvor tidligere formand Aleqa Hammond er ikke iblandt.
23. oktober 2014 12:30

Med nyvalgte formand Kim Kielsen i spidsen har partiet på et pressemøde præsenteret sine kandidater og valgtemaer forud for valget til Inatsisartut den 28. november.

Sammenhold  – Tryghed – Udvikling. Med de tre ord går Siumut til valg.

- Man siger at det grønlandske flag er smukkest i modvind. Det gælder også for Siumut. Skønt partiet har været i strid modvind den seneste tid, er målene og retningen for vort arbejde uændrede!

- Vi arbejder for det grønlandske samfund og folk. Det er omdrejningspunktet for vort arbejde i Inatsisartut, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Og partiet vil i valgkampen bl.a. slå på, at indtjeningsmulighederne i fiskeri, på råstoffer, i byggeri og turisme skal øges. Samtidig skal flere af de 2943 ledige i arbejde, der skal bygges mere og unge skal uddanne sig.

Et tema bliver også at få genindført enprissystemet for el, vand og varme. Ansvaret for udstedelse af fiskerilicenser og fangstbeviser mener de, skal ligge hos kommunerne og ikke GFLK, Grønlands fiskerilicenskontrol.

Og så vil de arbejde for at afskaffe brugerbetaling på hjemmehjælp og et pensionssystem, hvor alderspensionens størrelse bestemmes af ens egen indkomst og ikke ægtefællens.

Der kan godt komme flere kandidater på listen, som først skal afleveres den 7. november.

Mere på vej ...