SIK: Langt mellem grønlænderne blandt GC’s Pituffik-ansatte

Ifølge lønmodtagerorganisationen SIK har Greenland Contractors, GC, ikke ansat hjemmehørende arbejdskraft i Pituffik siden 2008.
Foto © : Paul Bast/Flickr Creative Commons
Skrevet af Camilla Dam
27. januar 2015 12:10

Med til den store debat i både Grønland og Danmark om Greenland Contractors’ mistede servicekontrakt på Thule Air Base hører regnestykket om, hvor mange grønlandske arbejdspladser der egentlig er tale om.

Da den lukrative kontrakt røg til det amerikanskejede selskab Exilis Services, fortalte Greenland Contractors, at Pituffik-kontrakten er livsnødvendig for Grønland især med hensyn til hjemmehørende arbejdskraft og uddannelse af lærlinge.

- Disse udtalelser er desværre ikke helt i overensstemmelse med virkeligheden, siden 2008 er der nemlig næsten ikke blevet ansat lokal, grønlandsk arbejdskraft i Pituffik.

Læs også Bred opbakning i Folketinget til at sikre udbytterig Pituffik-aftale

Læs også Thule-forslaget vedtaget

- Det er skræmmende, at Greenland Contractors på denne måde forsøger at tilsidesætte oprindelige intentioner om især at benytte hjemmehørende arbejdskraft og samtidig uddanne lærlinge, der siden kunne komme det grønlandske samfund til gavn, siger SIK’s formand, Jess G. Berthelsen, i en pressemeddelelse.

Greenland Contractors har altså ifølge SIK ikke overholdt aftalen om at tilgodese grønlandsk arbejdskraft og uddannelse af lærlinge, men det håber han på vil blive overholdt af dem, som får servicekontrakten nu – hvad enten de hedder Exilis Services, Greenland Contractors eller noget helt tredje.

Læs også Greenland Contractors taber Pituffik til USA-firma