SIK kritiserer det offentliges håndtering af barselssager

Lønmodtagerorganisationen SIK retter nu en skarp kritik mod de offentlige myndigheder, der uretmæssigt fyrer medarbejdere på barsel.
17. december 2014 10:38

- Når det gælder problemets omfang, kender vi kun til toppen af isbjerget, siger SIK's advokat, Lissi Olsen til Atuagagdliutit/Grønlandsposten.


For nylig fik en medarbejder ved Nationalteateret ved Grønlands Landsret medhold i manglende lønudbetalinger under hendes barsel fra teatret.


- Og hun er ikke noget enkeltstående tilfælde. Alene i år har SIK fået endnu tre sager om manglende løn under barsen, siger Lissi Olsen til AG.


To af kvinderne har været ansat i det offentlige i henholdsvis i en børnehave i årevis, mens den sidste har været butiksansat i det private.

 

Forundret over manglende viden hos institutionsledere
Ifølge SIK's advokat kan overtrædelserne af barselslovgivningen hænge sammen med, at stot set al personalesagsbehandling er lagt ud til de enkelte institutioner både i Selvstyret og i kommunerne.


Og Lissi Olsen er specelt forundret over de kvindelige ledere i landets daginstitutioner.


- Mange har åbenbart ingen anelse om, at der eksisterer rettigheder, når man er gravid og på barsel, siger hun.


SIK er derfor indstillet på, at slå hårdt til overfor de offentlige myndigheder, når organisationenen har tilstrækkeligt mange domfældelser for overtrædelser af barselsbestemmelserne.


- Så overvejer vi, at føre en voldgiftssag med påstand om en klækkelig bod, fordi det offentlige reelt fralægger sig ansvaret for overholdelse af lovgivningen, siger Lissi Olsen til AG i dag.