Sexlivet i de grønlandske bygder er mere aktivt end i byerne

I en livsstilsundersøgelse, foretaget af avisen Sermitsiaq i samarbejde med HS Analyse, svarer næsten halvdelen af bygdeboerne - 46 procent - at de har dyrket sex indenfor de seneste 2 dage, mens tallet for byboerne kun er på 38 procent.
Foto © : Tamara Álvarez/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
31. august 2015 04:53

Og hvis man spørger om sexaktiviteten indenfor de seneste 10 dage, er tallet også højere for bygdefolkene. Her har 30 procent svaret, at de har dyrket sex indenfor 10 dage, mod 27 procent for byboerne.

18 procent svarer, at de har haft sex inden for den seneste måned, mens 16 procent svarer at det er længere siden, eller at de slet ikke har dyrket sex inden for det seneste år.

Sermitsiaqs livsstilsundersøgelse, der også spørger til en mængde andre emner, er gennemført med telefoninterviews i marts 2015 med deltagelse af i alt 1.030 personer.

 

Utroskab ikke særlig udbredt

Der er flere mænd end kvinder, der har svaret, at de har haft sex for nylig.

Det kan skyldes flere ting, men kan også forklares med, at det generelt for mænd regnes for mere prestigefyldt at have sex, end for kvinder, hvorfor mænd kan have en tendens til at overdrive omfanget, skriver avisen.

Der blev også spurgt til, om deltagerne har været deres partner utro? Og her svarer hele 89 procent, at de ikke har været deres faste partner utro inden for de seneste to år! Så det er da en god nyhed!

Man kan dykke dybere ned i tallene i den ny udgave af Sermitsiaq, som ligger i butikkerne fra i dag. Transportmæssige problemer har forsinket avisen så den ikke udkom fredag, som den plejer.