Servicekontrakter er bindende - også uden underskrift

Selvom det torsdag kom frem, at Air Greenland endnu ikke havde underskrevet servicekontrakten, betyder det ikke, at der stadig forhandles med flyselskabet om vilkårene for den nye servicekontrakt.
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
30. september 2016 14:42

Det slog naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, fast under dagens hastesamråd i Inatsisartuts finans- og skatteudvalg. Det fortæller Demokraternes Tillie Martinussen, der var til stede ved mødet.

- Vi fik det svar fra Naalakkersuisut, at servicekontakterne ikke er underskrevet nu, men når man afgiver bud, så er det bindende aftaler, siger hun.

Læs også Knud Kristiansen: Borgerne skal ikke være dårligere stillet

Selvom samrådet blev afbrudt efter halvanden time for, at medlemmerne af finans- og skatteudvalget kunne være med til behandlingen af et skatterelateret punkt i Inatsisartut, havde det ifølge Demokraterne været et fint møde, hvor en række vigtige områder af servicekontrakterne blev belyst.

 - Der er ingen tvivl om, at finansudvalget har sagt, at vi vil arbejde videre, så det ikke kommer borgerne til gene, fortalte Tillie Martinussen til KNR.

Læs også Disko Line: Vi er klar med ekstra midler til helikoptere

Det er Inuit Ataqatigiit, der havde kaldt naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, i samråd, men Aqqaluaq B. Egede ville i pausen dog ikke udtale sig om, hvordan det var gået.

- Vi kan ikke sige noget om samrådet endnu. Finans- og skatteudvalget behandler stadig sagen, og skal blive ved med det indtil vi har får noget klart at vide. Derfor bliver journalisterne nødt til at vente på, at udvalget bliver færdigt med arbejdet, sagde han.