Sermersooq undrer sig over mistanke

Kommuneqarfik Sermersooq undrer sig over Det Sociale Ankenævns mistanke om, at et kraftigt fald i antallet af klager over børnesager kan hænge sammen med, at kommunerne ikke giver borgerne den korrekte klagevejledning.
Foto © : Google Street view
Skrevet af Thomas Munk Veirum
08. juli 2016 14:29

Formanden for Det Sociale Ankenævn, Naja Joelsen, sagde i forbindelse med udgivelsen af nævnets seneste årsberetning fra 2014 til KNR, at hun finder det bekymrende, at kun to ud af 16 klager det år handlede om anbringelse af børn uden forældrenes samtykke.

Hun mener, at forklaringen kan være, at forældrene ikke har fået den rette vejledning i at klage over kommunerne afgørelser.

Læs også Borgere snydes for klagevejledning

Men Naja Joelsens bekymring undrer familiechef i Kommuneqarfik Sermersooq, Tina Dam Rasmussen.

- Jeg kan ikke garantere, at det aldrig sker, at en sagsbehandler glemmer at give en forælder en klagevejledning, men det er bestemt ikke reglen, udtaler Tina Dam Rasmussen i en pressemeddelelse fra Kommuneqarfik Sermersooq.

Hvis Tina Dam Rasmussen ser på 2015 havde kommunen tre sager om tvagsanbringelse af børn.

- Vi prøver så vidt muligt at undgå tvang, derfor havde vi i 2015 kun tre tvangsfjernelser. Hvis de øvrige kommuner følger samme mønster, virker to klager ikke som et urealistisk lavt tal, siger Tina Dam Rasmussen.

Læs også Qaasuitsup: Her giver vi klagevejledning til borgerne