Sermersooq: Fritidspas giver alle børn mulighed for sport og fritid

Et nyt tiltag fra Kommuneqarfik Sermersooq skal støtte familier, der ikke selv har råd til at betale for deres børns fritidsinteresser.
Foto © : KNR/Arkiv
Skrevet af Karsten Sommer
26. april 2016 06:46

Fritidsaktiviteter betyder meget for, hvordan et barn udvikler sig socialt. Det giver både motion, oplevelser og nye venner. Men ikke alle familier har råd til at sende deres børn til for eksempel fodbold eller karate.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq har derfor nu indført et såkaldt fritidspas, beregnet til de familier der har svært ved at betale selv.

Fritidspasset dækker deltagelse i alle typer af foreningsaktiviteter: Fodbold, sangkor, håndbold, kampsport, svømning, bueskydning, volleyball, ski, alpin, snowboard og meget andet.

Passet skal vises til foreningen, og udgifter til kontingent vil derefter blive betalt af kommunen.

Hustandsindkomsten og antallet af børn i familien afgør, hvem der er berettiget til støtten.  

Hvert barn får en kontingentstøtte på op til 500 kroner.

- Fritidspasset vil sikre, at alle børn får samme muligheder for at dyrke fritidsinteresser, og at ingen bliver sat uden for fælleskabet, siger formanden for Udvalg for Børn, Familie og Skole, Poul Hansen fra Demokraterne.

Der er afsat 500.000 kroner på årets budget til fritidspasset. Det vurderes at være nok til, at 1.000 børn i Kommuneqarfik Sermersooq kan deltage i ordningen.