Sermersooq: Doris Jakobsens påstand er lodret forkert

Som et led i sin valgkamp sagde Doris Jakobsen i sidste uge, at Kommuneqarfik Sermersooq gjorde det svært for veluddannede grønlændere at få job.
Skrevet af Karsten Sommer
19. november 2014 04:55

Hun sagde også at grønlændere kun kunne få de dårligst betalte job i kommunen. Nu viser en undersøgelse fra Grønlands Statistik,  at den påstand er lodret forkert.

Det fortæller Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Asii: Du tager fejl Doris

Undersøgelsen viser at 91 procent at kommunens ansatte er født i Grønland, og i alt 96 procent har status som hjemmehørende.

Heller ikke påstanden om at de gode jobs går til den tilkaldte arbejdskraft er rigtig.  

Undersøgelsen viser at 88 procent af medarbejderne med de længste uddannelser og 92 procent af dem med de mellemlange uddannelser ligeledes er hjemmehørende.

LÆS OGSÅ Byggebranchen afviser Doris

Det er første gang Kommuneqafik Sermersooq har undersøgt sine medarbejderes tilknytning til Grønland, og borgmester Asii Chemnitz Narup er godt tilfreds med resultatet.

- Det er dejlig at se, at vi kan besætte så mange stillinger med lokal arbejdskraft, specielt fordi vi primært ser på kvalifikationerne, siger Asii Chemnitz Narup.

Til gengæld er Borgmesteren ikke tilfreds med Doris Jakobsens udfald mod kommunen:
 
- Vi er klar over at vi ikke kan undgå at blive skydeskive i en landspolitisk valgkamp, men jeg er skuffet over at en kandidat til landets højeste sæde baserer sine angreb på  fordomme, skriver Asii Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Brugseni tager skarp afstand fra Doris Jakobsens udtalelser