Selvstyret har bestilt revision af makrelkvotefordeling

Fordelingen af årets makrelkvote skal nu kigges efter i sømmene af Selvstyrets eksterne revisionsfirma.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
22. juni 2015 15:21

I en kortfattet pressemeddelelse oplyser Selvstyret, at Departement for Fiskeri, Fangst og Landbrug har aftalt med Selvstyrets eksterne revision, at der gennemføres, som det hedder "en forvaltningsrevision af administrationen af makrelkvote ansøgninger."

Årsagen til beslutningen er blandt andet kritikken, som har været i forbindelse med fordelingen af makrelkvoten og et ønske om at sikre et godt grundlag for den fremtidige administration af sagsområdet.

Læs også Hård kritik af makrelkvote-behandling

Forvaltningsrevisionen skal undersøge rammerne, som forvaltningen arbejder under, herunder om departementet har levet op til gældende lovgivning samt god offentlig forvaltningsskik.

Revisionsarbejdet skal være afsluttet ultimo september 2015.

Undersøgelsen udføres af Selvstyrets eksterne revision som offentlighedens tillidsrepræsentant i overensstemmelse med revisorlovgivningens bestemmelser herom. Det betyder, at der er tale om en fuldstændig uvildig og uafhængig undersøgelse, fastslår Selvstyret i pressemeddelelsen.

Rapporten afleveres samtidig til orientering hos Inatsisartut Revisionsudvalg og Inatsisartut Fiskeri, Fangst og Landbrugsudvalg. 

Læs også Fiskeriudvalg savner fortsat svar om fordeling af makrelkvoten

Læs også Årets makrelkvoter endelig fordelt