Kim Kielsen Selvstændighed på en ordentlig måde

Der blev talt meget om, hvor meget vi skal anstrenge os for at opnå selvstændighed, under Siumuts landsmøde i går. Blandt andet blev der diskuteret, at sætte dato på selvstændighed
Foto © : KNR
Skrevet af Ivik Kristiansen
28. juli 2017 13:01

De to, der stillede op som formand, Vittus Qujaukitsoq og Kim Kielsen, har forskellige meninger om tilgangen mod selvstændighed.

Udfordreren Qujaukitsoq, vil have en hurtig exit fra rigsfælleskabet, mens Kim Kielsen, der fortsætter som formand, ønsker en langsommere proces.

LÆS OGSÅ Kim Kielsen qinigaaqqippoq

Men der blev ikke sat dato, og det blev besluttet, at se forfatningskommissionens arbejde an.

Der vil altså ikke blive sat fart på selvstændighedsarbejdet.

- Da vi debatterede det i går var flertallet for, at der ikke skulle sættes dato. Det skal vi respektere og arbejde ud fra, siger Kim Kielsen, til KNRs radioprogram, Aasaanerani.

Ikke ofre alt

Han fortæller igen, at han mener at selvstændighedsarbejdet skal gøres grundigt.

- Det er et af Siumuts mål. Men arbejdet om selvstændighed skal foregå ordentligt, og uden at vi ofrer alt på vejen, siger Kim Kielsen.

Men der bliver arbejdet for, at sætte dato på selvstændighed, siger han.

- Forfatningskommissionens arbejde skal vise, hvordan vi arbejde med det og hvornår det sker, siger Kim Kielsen til radioprogrammet Aasaanerani.

Han har tidligere sagt, at det enten bliver vores børn eller børnebørn, der skal sætte dato på, hvornår Grønland bliver en stat.