FREDAGSFRISTELSE Se præsident Obama danse traditionel dans

Til stående bifald ankom USA’s præsident, Barack Obama, til en gymnastiksal på Dillingham Middle School i den arktiske by, som på yup’ik kaldes Curyuk, i Alaska.
Skrevet af Camilla Dam
04. september 2015 10:39

Her blev holdt taler og børn dansede den traditionelle yup’ik-dans for præsidenten, hvorefter Barack Obama selv deltog i dansen.

Tv-stationen Alaska Public Media var med, og med deres tilladelse kan her se du både se den store glæde og varme præsidenten blev modtaget med og ikke mindst Barack Obamas dans med børnene.

De borgere, som var samlet i salen, fik også præsidentens varmfølte tak for de oplevelser, han havde fået i det lille samfund.

- Lad mig først og fremmest sige tak til alle børnene for deres skønne dans. Tak, siger præsidenten og takker for borgernes store gæstfrihed i både Dillingham og området omkring Bristol Bay.

Læs også BILLEDER Barack Obama betager arktisk by

- Vi er utroligt glade for at være her. Jeg vil meget gerne have Michelle (hans hustru, red.) og pigerne med næste gang. I mellemtiden vil vi nyde nogle af de fisk, I har givet os. Jeg fik allerede lidt af dem til frokost. Det var virkelig godt.

- Og særligt til de unge mennesker her i salen: Jeg er virkelig stolt af jer. Hold fast i jeres traditioner, selv når I tager ud i den store verden og studerer. Og tag den nye viden med tilbage, så I hjælper med at udvikle det her samfund, siger præsident Obama til alaskapublic.org.

Til slut lod han sig fotografere i midten af den store børneflok og sluttede af med at spørge, hvem der ville hjælpe ham op fra gulvet i gymnastiksalen. Det fik naturligvis alle børnene til at rejse sig og hjælpe den store mand op.