Se din bedstemors bygd med Google

Hvis du aldrig har set din bedstemors fødeby, så har du fået muligheden for at besøge den. Helt uden at lette dig fra sofaen endda.
03. september 2015 19:26

Asiaq, Grønlands Forundersøgelser, har i samarbejde med Google Street View og Visit Greenland lavet optagelser af samtlige byer og bygder mellem Maniitsoq og Saqqaq i nord, ligesom de har taget turen til østkysten og taget billeder fra Tasiilaq og Illoqqortoormiut.

Billederne blev taget i juni og kan ses på den populære website om to til tre måneder.

Tre medarbejdere fra Asiaq har skiftevis lavet optagelser med det specielle googlekamera, som er et 25 kilo tungt apparat med 15 linser, som stikker ud til alle sider. 

Læs også Sisimiut snart på Google Street View

Kameraet er blevet båret rundt i samtlige byer og bygder. 

- Vi var undervejs i omkring to-tre uger. Vi lavede kort af alle byer og bygder, og ved siden af lavede vi Google Street View-optagelser, siger Kortlægger Eva Mätzler, der som kortlægger fra Asiaq, har båret kæmpekameraet rundt i samtlige byer og bygder fra Maniitsoq til Akunnaaq.

De første optagelser, som allerede ligger på Google Street View er populære og Asiaq får henvendelser fra hele verden om optagelserne.

-Fra BBC, folk fra Brazilien, Italien, Australien, Tyskland. Alle mulige slags folk henvendte til os. 

Læs også Google Street View bringer Grønland ud i verden

Billederne kan give os muligheden for at se mange forskellige byer og bygder i Grønland. Bygder, som vi måske ikke har besøgt i lang tid, kan vi nu se igen. 

- De kan glæde sig til at se Grønlands meget smukke natur. De kan se mange smukke byer og bygder, som man kan se virtuelt på gåtur, siger Eva Mätzler til KNR. 

Google Street View vil ikke kun være til gavn for os, men også verden omkring os. Eva Mätzler tror, at de nye optagelser vil gavne forståelse og viden om Grønland. Hun siger, at der er mange der tror, at der ikke er nogen der bor i Grønland, men nu kan de, med hjælp fra Google Street View, se både os grønlændere og landets smukke natur.

-Jeg tror, det vil betyde, at der kommer større interesse og forståelse for Grønland. For jeg har på mine rejser til udlandet oplevet, at folk tror, der kun er is og hav i Grønland og ikke andet, siger Eva Mätzler fra Asiaq.