Sara Olsvig vil have råderum

Det nye folketingsmedlem for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, har allerede holdt møde med det nye færøske medlem Sjurdur Skaale og Siumuts Doris Jakobsen om et samarbejde.
Skrevet af Jette Andersen
20. september 2011 12:51

- Vi blev enige om, at vi selvfølgelig vil samarbejde, selvom vi har valgt forskellige måder, at være tilknyttet eller ikke være tilknyttet danske partier på, siger Sara Olsvig.

Doris Jakobsen fra Siumut har valgt at melde sig ind i Socialdemokraternes folketingsgruppe, mens Sjurdur Skaale og Sara Olsvig har fravalgt at melde sig ind i et dansk partis folketingsgruppe. På den måde, mener Sara Olsvig, at hun har mere råderum.

- Og jeg kan følge sagerne lidt mere udefra, ved at indhente information fra forskellige partier, men samtidig har en associeret samarbejdsaftale, således at jeg får adgang til nogle udvalg.

Og det næste arbejde for Sara Olsvig er:

- For at hvert medlem kan få adgang til forskellige udvalgsposter er det nødvendigt, at vi indgår i valgforbund og det papir har vi skrevet under på.

Det betyder, at Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale, Inuit Ataqatigiit og Siumut nu er i valgforbund med hinanden.

- Og vi skal så fordele udvalgsposterne imellem os, siger hun.

Derudover venter Sara Olsvig på et møde med SF.

- Vedrørende hvilke udvalgsposter og vedrørende at indgå en associeret samarbejdsaftale, således vi har adgang til de udvalgsposter, vi gerne vil have adgang til, siger Sara Olsvig.