Sara Olsvig: Vi er forpligtet til at hjælpe

Grønland skal hjælpe de syriske flygtninge på den ene eller anden måde. Det er udmelding fra Sara Olsvig, som mener, at der er råderum i finansloven for 2015 til at yde nødhjælp.
Foto © : Stephen Ryan / IFRC / Flickr Creative Commons
Skrevet af Jonas Fievé
12. september 2015 12:15

Inuit Ataqatigiit foreslår nu, at Grønland donerer en halv million kroner til Røde Kors som støtte til den aktuelle flygtningekrise i Europa.

Formanden for IA, Sara Olsvig, understreger, at selvom landet har mange og massive sociale forhold, som skal rettes op på, så mener de ikke, at man kan blande disse forhold ind i flygtningedebatten.

Ifølge IA handler det nemlig om medmenneskelighed, og om at være en del af et internationalt fællesskab, som sikrer fred og stabilitet.

De foreslår derfor, at Grønland donerer en halv million kroner til Røde Kors til nødhjælp i flygtningekrisen. Penge som de mener landet har.

- Dette er en mulighed i Finansloven for 2015 under konto 20.11.50, som indeholder en reserve til uforudsete udgifter, herunder støttemidl er fra, og på de steder de er flygtet til, udtaler Sara Olsvig i en pressemeddelelse.