Sara Olsvig om NunaMinerals: Vi ønsker dem held og lykke

Mineralefterforskningsselskabet NunaMinerals trak fredag sin konkursbegæring tilbage. Og det er en god nyhed, mener formand for IA, Sara Olsvig.
16. maj 2015 16:34

- Hvis det kan lykkes, at vi bevarer vores eget selskab, så mener vi, at det er noget positivt. Og vi ønsker dem held og lykke med at få genoprettet selskabet, siger Sara Olsvig, formand for Inuit Ataqatigiit, til KNR.

Udmeldingen kommer efter, at NunaMinerals i går trak sin konkursbegæring tilbage med den forklaring, at der er sket fremskrift i drøftelserne mellem NunaMinerals og Greenland Mining Management vedrørende en såkaldt restrukturering af NunaMinerals.

Læs også Nunaminerals' konkursbegæring trukket tilbage

Men før selskabet kan siges at være reddet fra konkurs, skal det nye forslag fra Greenland Mining Management først accepteres af de større kreditorer og aktionærer i NunaMinerals, herunder Grønlands Selvstyre og Greenland Holding A/S.

Lykkes det, er der meget positivt at hente hjem for Grønland, mener Sara Olsvig.

- Jeg mener, det er vigtigt, at vi har et selskab, som vi til dels selv ejer, sådan så vi kan sige meget klart til omverdenen, at vi er meget interesserede i at efterforske og udvinde råstoffer. Og i den forbindelse skal vi også være meget mere klare på det politiske niveau om, hvad vi vil med det her selskab, siger Sara Olsvig.

Læs også Kim Kielsen om NunaMinerals: Vi har gjort, hvad vi kunne

Hun opfordrer derfor til en politisk drøftelse mellem Naalakkersuisut og oppositionen om, hvad det er for en strategi, man skal have omkring NunaMinerals, sådan så selskabet ved, hvad det er, de skal bruges til i samfundet.

  - Det er den strategi, der har manglet i hele denne her proces, og den håber vi meget, at vi politisk kan drøfte nu, sådan så der ikke kommer usikkerhed igen om NunaMinerals fremover, siger Sara Olsvig.