Sange fra aataa's barndom

KNR har gennem et samarbejde med Atlantic Music udgivet børnesange, der er indspillet 60'erne, 70'erne og 80'erne som cd.
Skrevet af Noah Mølgaard
31. januar 2013 04:58

En del af publikum til den nye cd har måske fået gråt hår. Det er cd'en 'Qiimalluni nuan', der er en samling af udvalgte sange i KNR's arkiv af børnesange.

- Vi har valgt sange fra arkivet i samarbejde med vores medarbejdere i arkivet sange, som vi ikke hører så ofte mere, forklarer chef for KNR Innovation Niels Pavia Lynge.

En af sangene er Erno Aronsens sang 'Pituaq pernarmat', der er en sang om en drengs første sæl. Og der 34 andre sange, som blev spillet i radioen fra 60'erne til 80'erne, men som kun sjældent bliver spillet i radioen.

- Vi har tidligere udgivet cd'en 'Saarfaarsunnguit', hvor kendte børnesange blev indspillet påny. Men der er stadig mange børnesange i KNRs arkiv. Derfor har vi valgt at udgive cd'en. Der er en del børnesange, som forældre kan synge med på og som sikkert vil fremkalde minder fra barndommen, siger Niels Pavia Lynge.

Indspilninger fra KNR's arkiv har været vejen forbi Atlantic Musics studie i København, hvor de er blevet mixet inden udgivelsen. Det er også Atlantic Music, der står for distribution.