Sailing The Arctic Race med anløb i Nuuk

En ekstrem form for kapsejlads via Arktis er planlagt til at starte i 2017, og et anløb i Nuuk er en del af planen. Det skriver Alaska Dispatch News på sin hjemmeside.
Foto © : Sailing The Arctic Race
Skrevet af Mads Lynge
15. april 2015 07:56

Deltagerne i kapsejladsen Sailing The Arctic Race, som kapsejladsen kommer til at hedde, stævner efter planen ud fra New York i juli 2017, og ankommer efter planen til Victoria i British Columbia, Canada i oktober (samme år).

Sejladsen starter altså i New York. Derfra går det så først til Halifax, Nova Scotia i Canada, hvorefter de sejler videre til Nuuk.

Derfra går turen så via Nordvestpassagen videre til Iqaluttuutsiaq i Canadas vestlige Arktis, norden om Alaska til Aleuterne, hvor sejlerne så lægger til i Dutch Harbor, før sidste del af turen til Victoria i British Columbia i Canada så efter planen skal gennemføres.

 

September bedst til at sejle gennem Nordvestpassagen

Hele turen er hen ved 14.000 kilometer lang, og da der er mindst is i september måned, oplyser de canadiske miljømyndigheder, at det er bedst for deltagerne, at tage turen via Nordvestpassagen denne måned.

Samtlige deltagere vil komme til at sejle i samme type båd, så fokus vil ene og alene være på besætningens navigations- og samarbejdsevner, siger Eric Molnar, der er initiativtager til den store arktiske kapsejlads:

- Det er skørt, det er stort. Vi burde ikke kunne gennemføre det, men på grund af klimaændringerne kan vi nu gøre det, siger belgisk-canadiske Eric Molnar til Alaska Dispatch.

Et mobilt bådværft, vil være at finde ved hver havn de ankommer til, så man kan reparere eventuelle skader.