Søkabel til Nordgrønland

Et stort skridt er taget mod forlængelsen af søkablet. Torsdag underskrev TELE-POST kontrakt med virksomheden Alcatel-Lucent Submarine Networks, som er en del af Nokia.
Et vigtigt håndtryk. Kontrakten er nu underskrevet. og forude venter etableringen søkablet, skriver TELE-POST. Foto © : TELE-POST
Skrevet af Mads Pedersen
22. september 2016 13:20

Aftalen betyder, at Alcatel-Lucent Submarine Networks skal sørge for forlængelse af søkablet fra Nuuk til Aasiaat gennem Maniitsoq og Sisimiut. Det skriver TELE-POST i en pressemeddelelse. 

Alcatel-Lucent Submarine Networks er ifølge TELE-POST det rigtige valg. 

- Valget faldt på virksomheden, fordi de kan levere det mest driftssikre og robuste søkabel. Jeg er meget tilfreds med, at aftalen er på plads, så vi for alvor kan begynde at se frem mod etableringen i 2017, skriver administrerende direktør i TELE-POST, Kristian Reinert Davidsen.

Læs også Søkablet bliver dyrt for Tele men godt for Grønland

'Et boost for samfundet

Uddannelsesområdet, erhvervslivet og sundhedsområdet vil få gavn af søkabelet bliver forlænget fra Nuuk til Aasiaat gennem Maniitsoq og Sisimiut, mener TELE-POST. 

- Erhvervslivet får flere muligheder for udvikling, og den forøgede kapacitet bidrager også til et kompetenceløft på uddannelserne og i sundhedsvæsenet, udtaler bestyrelsesformand i TELE-POST Stine Bosse.

- Jeg er meget glad for, at vi kan være med til at præge udviklingen positivt, slutter hun.

Udover forlængelse af søkablet er planen at etablere en radiokæde med høj kapacitet fra Aasiaat til Qasigiannguit og Ilulissat. Derudover vil TELE-POST  forlænge den nuværende radiokæde fra Uummannaq til Upernavik. 

Hele projektet kaldes ’Nordvestprogrammet’ og kan ifølge TELE-POST forbedre telekommunikationen for 20.000 borgere i den nordlige del af landet.

Læs også Større datatrafik presser radiokæde