VIDEO & BILLEDER Sådan forløb trusselsituationen mod Selvstyret

En trussel mod Selvstyret fik politiet til at evakuere hele kontorhuset og Nuuk Center torsdag kl. 9.40. Situationen blev afblæst næsten fire timer senere, da en mand erkendte over for politiet, at der var tale om en tom trussel.
26. november 2015 15:54

Kampklædt politi mødte talstærkt op og tømte både det store grå kontorhus og Inatsisartut-bygningen. De berørte borgere blev evakueret i kulturhuset Katuaq lige ved siden af centeret, mens vejene omkring Selvstyret blev spærret af.

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, var blandt dem, som politiet informerede om situationen i Katuaq. Herefter kunne formand for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen, fortælle, at dagens samling og alle udvalgsmøder var aflyst.

- Vi håber naturligvis på, at vi kan genoptage forhandlingerne i Inatsisartut i morgen, sagde Lars-Emil Johansen via en megafon i Katuaq.

 

Afslappet stemning i Katuaq
De mange, som arbejder både i Selvstyret og i butikscenteret, opholdt sig et par timer i kulturhuset, hvor stemningen var afslappet. Herefter fik de lov til at forlade Katuaq, men ikke for at tage tilbage på arbejde.

Chefanklager Morten Nielsen kunne fortælle til KNR, at politiets kontante reaktion på truslen skyldtes ’den forhøjede beredskabssituation for hele dansk politi på baggrund af begivenhederne i Paris’.

Ved 13-tiden kom meldingen om, at politiafspærringen af området var ophævet, og kl. 13.20 blev hele trusselssituationen afblæst, da en psykisk syg person havde erkendt. Vedkommende er i sundhedsvæsenets varetægt.

Dermed kunne Nuuk Center åbne glasdørene igen.