Royalt frimærke vækker raseri hos dyrevelfærdsorganisation

Det er sjældent at grønlandske frimærker kommer på forsiden af medier i udlandet. Men det er tilfældet med Post Greenlands nye frimærke i anledning af kronprins Frederik og kronprinsesse Marys kommende kobberbryllup den 14.november.
Foto © : Tele Post
Skrevet af Karsten Sommer
23. oktober 2016 13:48

Frimærket har nemlig vakt dyrevelfærdsorganisationen PETA´s raseri, fordi frimærket viser hele kronprinsfamilien, far, mor og fire børn, iklædt grønlandske nationaldragter, inklusive sælskindskamikker og bjørneskindsbukser.

- Det er aldeles upassende, at Frederik og Mary med deres børn er iført sælskindsstøvler på det nye royale frimærke, skriver PETA ifølge det australske medie The Local.

- Med mindre danskerne har lyst til at blive set som afstumpede og ude af trit med nutidens tankegang, bør de i stedet begynde at hylde medfølelse og erstatte de ondskabsfuldt-producerede skind med miljøvenlige og humane klæder, siger PETAs europæiske talsperson Sascha Camilli til The Local.

Ifølge dyrevelfærdorganisationen burde man ikke fejre en glædelig begivenhed på den måde.

- Det er svært at forestille sig en mindre passende måde af mindes et bryllup på, end at iføre hele familien i skind fra dyr, hvis familie blev slagtet, for at de kunne blive til, lyner Sacha Camilli.

Foto © : Tele Post