Royal Greenlands regnskab sejler den rigtige vej

Royal Greenland fortsætter de gode takter fra sidste års regnskab. Det sker på trods af faldende priser på rejer og valutakurser, der går den forkerte vej.
Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Kenneth Elkjær
15. september 2017 10:27

Royal Greenland kunne tidligere i år fremvise et historisk regnskab for 2016. Koncernens halvårsregnskab viser, at de gode tider i fiskerivirksomheden fortsætter.

Omsætningen er steget med ni procent eller cirka 200 millioner kroner og overskuddet er steget med 39 millioner kroner, hvis man sammenligner de første seks måneder af i år med samme periode sidste år.

Det er især salget af skalrejer og snekrabber, der er med til at sætte kursen for det gode resultat, men også salget af lagerejer, stenbiderrogn og røgvarer går den rigtige vej. Særligt markederne i Asien, Nordamerika og Skandinavien er glade for at aftage Royal Greenlands produkter.

Virksomheden fortæller i forbindelse med sit halvårsregnskab, at man er udfordret af de store driftsproblemer, Royal Arctic Line er løbet ind i i år. Det er blandt andet gået udover salget af torsk, som er gået ned med fem procent i forhold til de første seks måneder af 2016.

LÆS OGSÅ KNI viser fremgang på flere millioner i halvårsregnskab

Salget af rejer har også lidt et knæk, fortæller Royal Greenland i deres halvårsregnskab. Det skyldes især, at priserne er faldet og et fald i det britiske pund efter briterne stemte ja til Brexit. 

I 2016 sejlede Royal Greenland et overskud hjem på 335 millioner kroner før skat. Det særlige ved sidste års regnskab var, at regnskabsåret var på 15 måneder. Men der ville stadig være tale om et rekordregnskab, hvis man trækker de tre ekstra måneder fra, oplyste virksomheden.

LÆS OGSÅ Royal Greenland sejler rekordregnskab i hus