Royal Greenlands bestyrelse fortsætter

Den selvstyreejede fiskerivirksomhed Royal Greenland afholdt generalforsamling torsdag eftermiddag, og generalforsamlingen vedtog, at der udbetales et udbytte på 100 millioner kroner til Selvstyret og bestyrelsen blev genvalgt.
Foto © : KNR
04. maj 2017 06:03

Royal Greenland har fremlagt det bedste resultat nogensinde med et overskud på 335 milliioner kroner, og det blev fremlagt af bestyrelsesformand Niels Harald de Coninck-Smith og direktør Mikael Thinghuus for ejerne - nemlig selvstyret.

Det var formand for naalakkersuisut, Kim Kielsen, der repræsenterede Selvstyret ved generalforsamlingen, og han tog rigtig godt imod resultaterne.

LÆS OGSÅ 38 kinesere rykker ind på fiskefabrikker

Kim Kielsen takkede selskabets ledelse og ansatte for det store arbejde, og de resultater som selskabet har leveret.

Formanden for naalakkersuisut lagde blandt andet vægt på, at det var glædeligt, at Royal Greenland var kommet
ind på det nordamerikanske marked ved købet af Quin-Sea Fisheries i Canada.

Selskabets direktør, Mikael Thinghuus, fortalte i sin fremlæggelse, at omsætningen i Nordamerika nu udgør 6 procent af Royal Greenlands samlede omsætning. Det er lidt, men det er en start, fortalte direktøren.

LÆS OGSÅ Siumut vil have danske RG-arbejdspladser hjem

Beskæftiger 1400 i Grønland

Kim Kielsen udtrykte også håb om, at endnu flere grønlandske unge kan blive ansat hos Royal Greenland og få en uddannelse inden for fiskeriet.

Kim Kielsens og Naalakkersuisuts glæde over resultatet kom også til udtryk ved, at bestyrelsen - der er på valg hvert år - blev genvalgt, og forslaget om at udbetale et udbytte til selvstyret på 100 millioner kroner blev også godkendt.
Royal Greenland har også skabt debat, fordi virksomheden vil importere arbejdskraft til fiskefabrikker her i landet fra Kina.

Emnet kom op på generalforsamlingen, da bestyrelsesformand Niels Harald De Conninck-Smith omtalte tiltaget som et nødvendigt tiltag.

LÆS OGSÅ Royal Greenland sejler rekordregnskab i hus

Direktør Mikael Thinghuus pointerede, at antallet af arbejdspladser her i Grønland for andet år i træk er steget med omkring 200 personer, således at Royal Greenland nu beskæftiger 1400 mennesker her i landet.

Umiddelbart efter generalforsamlingen sagde Kim Kielsen til KNR, at det ville være at foretrække, hvis selskabet kunne besætte fabrikkerne med herboende arbejdskraft – men når det ikke kan lade sig gøre, må Royal Greenland finde andre løsninger.