Royal Greenland vil sælge stenbiderkroppe til Kina og Rusland

I år indhandler nogle af Royal Greenlands fabrikker ikke bare stenbiderrogn, men også stenbiderkroppe. Stenbiderkroppene skal afsættes til Rusland og Kina.
Skrevet af Karsten Sommer
10. maj 2017 10:22

Royal Greenland har tidligere fra 2011 til 2013 lavet forsøg med indhandling af stenbiderkroppe.

- Dengang var der ingen forretning i det, men nu prøver vi igen og ser om ikke vi kan tjene lidt penge på det, siger driftschef i Royal Greenland Sten Sørensen:

- Vi ønsker at udnytte vores resurser så meget som muligt og i år er der muligheder for også at udnytte stenbiderkroppe, fordi vi kan afsætte disse til kunder i Rusland og Kina, fortæller han til Royal Greenlands hjemmeside.

Det er Royal Greenlands fabrikker i Narsaq, Paamiut, Qeqertarsuatsiaat, Nuuk, Maniitsoq og Kangaatsiaq der i år laver forsøg med at indhandling af stenbiderkroppe.

Som eksempel har Royal Greenlands fabrik i Narsaq, siden stenbidersæsonen i området startede den 10. april, indhandlet fire tons stenbiderkroppe og cirka 20 tons stenbiderrogn.

- De fiskere der indhandler både stenbiderrogn - og kroppe, er godt tilfredse med muligheden, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Narsaq, Niels Sakariassen.