Royal Greenland: Vi kan ikke skaffe medarbejdere nok

Royal Greenland mangler arbejdskraft, og det kan betyde, at virksomheden kan være nødt til at hente udenlandsk arbejdskraft.
Foto © : RG
Skrevet af Mads Pedersen
22. august 2016 15:45

Manglende arbejdskraft og ustabile medarbejdere på Royal Greenlands fabrik i Paamiut betyder, at produktionen af torskefileter er halveret sammenlignet med sidste år. Det forklarer fabrikschef Ilannguaq Abrahamsen til virksomhedens hjemmeside.

- Vi har haft et bemandingsproblem på fabrikken i år. Vi har været ramt af ustabilitet og udeblivelser blandt vore medarbejdere og derfor har kun haft et daghold i filetproduktionen. 

Og det har haft konsekvenser.

- Det har medført, at vi kun har produceret halvt så meget i forhold til sidste år.

Kunne ikke gentage succes

Torskefilet- produktion i Royal Greenlands fabrik i Paamiut startede i 2012. Sidste år blev mere end halvdelen af det indhandlede torsk produceret i torskefileter. Det skriver Royal Greenland. Men i år har fabrikken indfrosset mere end halvdelen af det indhandlede.

- I starten af sæsonen oprettede vi ellers et dag-og aftenhold. Men da der skal være 30 medarbejdere i et hold og vi ofte manglede op til en tredjedel af bemandingen, kunne vi ikke opretholde et to hold-skift. 

- Derfor har vi kørt med et daghold hele sommeren. Selvsagt kunne vi ikke producere på fuldt blus, derfor har vi indfrosset mere end halvdelen af det indhandlede, siger fabrikschefen i Paamiut.

Sidste år beskæftigede Royal Greenland op til 70 personer i torskeproduktionen dag og nat. 

Men i år har fabrikken kun beskæftiget 30 i filetproduktionen og tolv medarbejdere med indfrysning af torsk. 

- Hvis vi i fremtiden skal være i stand til at producere optimalt i flere hold-skift, så må vi hente arbejdskraft udefra, siger Ilannguaq Abrahamsen.

Læs også Royal Greenland præsenterer flotte tal for hjemmemarkedet