Royal Greenland sender medarbejdernes børn til efterskole

Royal Greenland igangsætter nu et initiativ, hvor de vil hjælpe børn af virksomhedens medarbejderes til efterskoleophold i Danmark.
Skrevet af Karsten Sommer
14. november 2014 16:32

Det er alment anerkendt at unge mennesker, som har være på efterskoleophold i Danmark, bagefter klarer sig bedre i skolen, end dem, ikke har haft den mulighed.

 

Royal Greenland ønsker derfor at give medarbejdere med lavere indkomster mulighed for at give deres børn et kompetenceløft, et møde med en anden kultur og en oplevelse for livet, samtidig med at det unge menneske står bedre rustet til at møde de udfordringer, som uddannelse og voksenliv bringer, skriver Royal Greenland i en pressemeddelelse.

 

- Vi forventer at vi kunne støtte fire unge mennesker i at komme på efterskole i Danmark i skoleåret 2015-16, siger koncernens HR Konsulent Ulla Skibsted.

 

Udover støtte til betalingen for skoleopholdet, vil Royal Greenland støtte med f.eks. tilskud til lommepenge, eventuelle andre udgifter i forbindelse med skoleopholdet og en hjemrejse til jul.

 

Royal Greenland mener nyordningen er et såkaldt win-win initiativ.

 

De unge får et løft i deres kundskaber og viden om verden udenfor Grønland, og Royal Greenland får bedre muligheder for i fremtiden at få veluddannet arbejdskraft, understreger fiskerikoncernen.