Royal Greenland på jagt efter ingredienser til det franske køkken

Konksneglen er en vigtig ingrediens i det franske køkken, og nu er Royal Greenland, med hjælp fra canadiske eksperter, begyndt på et forsøgsfiskeri efter konksneglen i farvandet omkring Paamiut.
Skrevet af Peter Troelsen
15. marts 2013 08:51

Forsøgsfiskeriet foregår nær kysten ud for Sioqqat i 20-80 meters dybde. Oprindeligt skulle forsøget ske ved dybere vandområder i 200-300 meters dybde i samme havområde, men planen er blevet ændret, da kraftig nordenvind op til 18m/s vanskeliggør forsøgsfiskeriet.

- Der bruges tejne til forsøgsfiskeriet, og efter råd fra vores canadiske kolleger har vi lavet hullerne i tejnerne mindre. Dermed vil chancerne for at fange konksneglene forøges. Det er desuden ifølge canadierne vigtigt, at bruge Sauri, der er en slags sildefisk, som agn, og derfor har vi købt det i Island, siger Siiva Andersen.

I Canada er konksneglen er populær fangst, og på årsbasis fanger man i omegnen af 6.000 tons.

-Vi fisker i 6 forskellige positioner med 32 tejne i hver, så vi bruger i alt 192 tejn. Fangsten vil landes og måles på land i løbet af den uge, forsøgsfiskeriet vil vare. Der vil senere blive taget stilling til, om der er basis for, at fiske konksnegle i fremtiden, fortæller Siiva Amondsen, fiskerikonsulent i Royal Greenland, der leder forsøgsfiskeriet.