Rosing ville lægge partier sammen - endte i hidsig debat

Det var et opsigtsvækkende forslag fra den nu tidligere formand for Partii Inuit, Per Rosing-Petersen, der i weekenden skabte så meget røre i partiet, at flere betyrelsesmedlemmer valgte at forlade partiet.
21. februar 2017 08:17

Per Rosing-Petersen foreslog en sammenlægning af Partii Inuit og Partii Naleraq. Men uenigheden om forslaget var for stor og det fik søndag formanden selv og 5 andre bestyrelsesmedlemmer til at forlade Partii Inuit med øjeblikkelig virkning.

Det fortalte politikeren selv til KNRs radioprogram Inuiaat Tillernerat mandag aften.

- Der var mange hårde og stødende ord, der blev ytret imellem os, hvilket medførte, at der var en ved mødet, der krævede en undskyldning. Da der ikke blev sagt undskyld, og da ordene måske blev hårdere, så sagde jeg, at jeg ikke kunne være med mere, fordi jeg ikke kunne se mig selv som en, der kan samle partiet, siger han.

LÆS OGSÅ Per Rosing ny formand for Partii Inuit

Ifølge Per Rosing-Petersen er et kommende valg nært forestående og det var i lyset af den fornemmelse, at han foreslog sammenlægning af de to partier.
- Der bliver sagt, at der måske kan blive valg i år. Hvis vi bare står med krydsede arme vil det ikke være godt for os. Derfor måtte vi finde noget, vi kunne gøre, siger Rosing.

Per Rosing-Petersen siger til Inuiaat Tillernerat, at han nu vender tilbage til Partii Naleraq.

Han nåede kun at være formand for Partii Inuit i omkring to måneder.

LÆS OGSÅ Naleraq ekskluderer Per Rosing-Petersen