Rosing-Petersen fortryder intet

Per Rosing-Petersen blev onsdag smidt ud af Partii Naleraq. Han tager eksklusionen til efterretning men afviser at have gjort noget galt.
Foto © : Ane-Marie Petersen
04. august 2016 06:30

- Jeg sad i et møde i udenrigs- og sikkerhedspolitiskudvalg, da jeg efter mødet fik at vide, at der blev lavet en pressemeddelelse. Det forholder jeg mig til og tager til efterretning, siger Per Rosing-Petersen - nu tidligere medlem af Partii Naleraq - som reaktion på, at han onsdag blev smidt ud af sit parti.

Ifølge Hans Enoksen, formand for Partii Naleraq, er Per Rosing-Petersen blevet ekskluderet på grund af samarbejdsvanskeligheder.

Læs også Enoksen ønsker ikke flere personsager

Per Rosing-Petersen fastholder dog sine tidligere udtalelser, hvor han flere gange har været uenig med sit parti.

- Der er kommet nogen forskellige meldinger, men jeg kan kun forholde mig til min egen samvittighed, og jeg har overhovedet ikke nogen kvaler af den slags eller gjort noget, som jeg har fortrudt. Det har jeg absolut ikke, siger Per Rosing-Petersen.

Partii Naleraq undskylder overfor direktør

Partii Naleraq har efter eksklusionen af Per Rosing-Petersen udsendt en officiel undskyldning til Tele Posts direktør, Kristian Reinert Davidsen, efter at Per Rosing-Petersen i et § 37-spørgsmål har beskyldt Tele-direktøren for at være skyld i et stort underskud i en færøsk virksomhed.

Læs også TELE-direktør til Rosing-Petersen: Bevis din påstand

- Det er ikke Partii Naleraqs formål at enkelte personer og enkelte ansatte skal forfølges, skriver Hans Enoksen blandt andet i pressemeddelelsen.

Per Rosing-Petersen oplyser, at han indtil videre fortsætter som løsgænger i Inatsisartut.