Rigshospitalet vil sikre bedre rammer for grønlandske hjertepatienter

Rigshospitalets hjertecenter er klar med en række nye tiltag for at sikre, at behandlingsforløbene for de nordatlantiske patienter, særligt de grønlandske, skrues mere hensigtsmæssigt sammen, så de i større grad imødekommer patienternes individuelle behov.
Foto © : News Oresund/Flickr Creative Commons
Skrevet af Laura Aggernæs
04. marts 2015 07:02

Det står der i nyhedsbrevet for Rigshospitalet og Glostrup Hospitals ansatte i marts-udgaven i år.

- Vi har længe beskæftiget os med at finde ud af, hvordan vi kan tilrette patientforløb, som gavner de grønlandske patienter, fordi netop den patientgruppe har helt særlige behov, siger klinisk sygeplejespecialist Jane Færch fra Hjertemedicinsk Klinik i Hjertecentret til nyhedsbrevet.

Sprogbarrierer

For nyligt har Hjertecentret derfor haft møde med lederen af Det Grønlandske Patienthjem, en tolk og en forløbskoordinator for at drøfte, hvad de kan gøre for, at de grønlandske patienter i højere grad oplever, at de får et godt forløb.

En af udfordringerne for hospitalet er sprogbarrierer.

Og på den baggrund kom de blandt andet frem til et forslag om, at patienten kan mødes med lægen, sygeplejersken og en tolk til en forundersøgelse, før selve indlæggelsen, der kan forberede patienten på, hvad der skal ske, og hvor man derudover kan gennemgå nogle af de ting, som fylder meget i patienternes hverdag.

- Det ville give rigtig god mening for både patienten og os, siger afdelingssygeplejerske Lene Vibe Høyer fra Kardiologisk Klinik til nyhedsbrevet.

Hjertecentret har på nuværende tidspunkt en grønlandsksproget sygeplejerske ansat, hvilket har været en stor gevinst for afdelingen.