Rigsfællesskabet går bananas

Det er ikke uden grund, at Grønland kaldes verdens nordligste bananstat, skriver Ekstra Bladet, der dog også gør det klart, at det ser endnu værre ud for Danmark.
Ekstra Bladet
02. oktober 2014 12:57

Det er ikke et pænt billede, der tegnes af grønlandsk politik ude i verden lige i dag. Men måske er vi ikke så meget værre end så mange andre. Det peger Ekstra Bladets leder i hvert fald på.

 

Her bliver Aleqa Hammonds seneste sag gennemgået, lige som der er fokus på, at der jo generelt har været mange sager af forskellig art i den seneste valgperiode.

 

- Der er en grund til, at Grønland er blevet kaldt verdens nordligste bananstat, står der i lederen, med henvisninger til andre artikler i den danske presse, der har påhæftet Grønland det lidet flatterende prædikat med reference til Centralamerika.

 

Lars Løkkes bilag
Og ja, måske den nordligste bananstat, men ikke nødvendigvis den eneste i Rigsfællesskabet. Det mener Ekstra Bladet i hvert fald.

 

- Det der med bilagsrod, minibar, hotelophold og rejser til familien med mere betalt af skatteyderne - lyder det ikke som en politiker, vi kender? Jo, det gør.

 

- I Grønland kan den slags vælte en regering. I Danmark er han oppositionens statsministerkandidat, lyder den spydige kommentar fra Ekstra Bladet med henvisning til den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, som i dag er formand for Venstre.