Revisionsudvalgets kulegravning fortsætter

Udskrivelsen af valg sætter nu stort set alt arbejde i Inatsisartuts Bureau i stå.
03. oktober 2014 05:39

Efterårssamlingen er aflyst. Og samtlige dagsordenforslag - det være sig lovforslag, beslutningsforslag, redegørelses- og forespørgselsdebatter - er bortfaldet og kan - hvis det ønskes - først tages op efter et nyt Inatsisartut er på plads, fremgår det af en pressemeddelelse.

 

Også alt udvalgsarbejde er stillet i bero
Kun for Finans- og Skatteudvalgets vedkommende gør der sig særlige forhold gældende. Udvalget vil fortsat kunne behandle sager med - som det hedder - et ikke-politisk indhold. Mun kun hvis disse sager fremstår uafviselige af hensyn til samfundets fortsatte drift, og hvis der iøvrigt er  fuld enighed i Udvalget herom.

LÆS OGSÅ Politikere vil have kreditmisbrugsundersøgelse gennemført

Heller ikke § 37 spørgsmål vil ikke kunne forventes besvaret i perioden efter udskrivelsen af valg. Det samme gælder spørgsmål, som er stillet forud for valgets udskrivelse. De vil heller ikke bliver besvaret.

 

Kulegravning fortsætter
Derimod vil Revisionsudvalgets særlige undersøgelse, der blandt andet omfatter sagerne omkring tidligere formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammonds misbrug af landskassen, blive gennemført.


Undersøgelsens resultater vil efter valget blive forelagt det nye Revisionsudvalg med henblik på afgivelse af betænkning til Landskassens Regnskaber for 2013, fremgår det af pressemeddelelsen fra Inatsisartuts formandsskab.