Regeringskrise afværget på Færøerne

Den færøske regeringskrise er afværget og problemerne med at få stemt en vigtig fiskerireform igennem er løst.
Foto © : Davide Gorla/Flickr Creative Commons
13. december 2017 08:02

Tirsdag aften lykkedes det den færøske regering at finde flertal i Lagtinget til den nye fiskerireform, der har voldt en del problemer.

Et lovforslag i Lagtinget kræver 17 stemmer for at blive vedtaget og med stemmerne 18 for og 15 imod lykkedes det altså at få reformen vedtaget, skriver Kringvarp Føroya.

Det betyder blandt andet, at der nu er kommet styr på fiskekvoterne som ellers ville være udløbet og gået tilbage til det offentlige den 1. januar, hvis reformen ikke var gået igennem.

LÆS OGSÅ Færøsk Lagting skal afgøre regeringskrise og fiskerireform

De seneste uger har den færøske regering bøvlet med at finde det fornødne flertal for reformen. Først var der intern uenighed i det socialdemokratiske koalitionsparti og senere usikkerhed om stemmerne fra et andet koalitionsparti Framsókn.

Men med fiskerireformen vedtaget, så vil det også være lykkedes den færøske regering at løse, den krise, som den har været i de seneste uger, vurderede Beinta Løwe, der er journalist på Kringvarp Føroya overfor KNR i går tirsdag.

- Ja det må man sige, at hvis der her bliver vedtaget, som er den største sag for det her landsstyre, så er regeringskrisen løst, og dele af fiskerireformen vil træde i kraft nytårsaften, siger Beinta Løwe fra Kringvarp Føroya til KNR.

LÆS OGSÅ Der er gået fisk i vigtig fiskerireform

LÆS OGSÅ Regeringskrise på Færøerne