Kronik: Regeringen laver revner i rigsfællesskabet med Kina-frygt

Den danske regering er med til at ødelægge rigsfællesskabet, hvis Danmark spærrer for kinesisk involvering i Grønlands lufthavnsbyggerier.
15. august 2018 06:22

Det mener adm. direktør i Siorarsiorfik - Nuuk City Development A/S og tidligere naalakkersuisutmedlem, Jens B. Frederiksen og Ulrik Tarp Jensen, der har en master i forretningsadministration (mba) fra Peking University.

LÆS OGSÅ Den kinesiske ambassadør besøger Grønland

I en kronik i Politiken påpeger de, at Kinas interesse i lufthavnsbyggerierne bliver misforstået, når danske ministre sammenligner kinesiske investeringer i afrikanske og sydasiatiske lande med investeringer i infrastrukturen i Grønland.

For kinesiske selskaber er frem for alt interesseret i at lave en god forretning. Og de er klar over, at Danmark har ansvaret for sikkerhedspolitikken for Grønland, påpeger de to kronikører.

LÆS OGSÅ Frygt for Kina-interesse er overdrevet

Derfor er det forkert, når den danske regering advarer om, at kinesisk interesse i Grønland skyldes politiske magtinteresser og dermed hindrer vækst og udvikling i Grønland, skriver Jens B. Frederiksen og Ulrik Tarp Jensen.

- Det er nedbrydende og livsfarligt for rigsfællesskabskonstruktionen, når statsministeren og forsvarsministeren blander økonomisk udvikling og sikkerhedspolitik sammen i en pærevælling. Adskil det! skriver de.

LÆS OGSÅ Grønland skal passe på Kina

LÆS OGSÅ Politisk usikkerhed kan skræmme investorer væk