Rapport om uddeling af makrelkvoter forsinket

Fiskeriudvalget i Inatsisartut har rykket Naalakkersuisut for forvaltningsrevisionsrapporten, der skal undersøge om uddelingen af makrelkvoterne i år skete efter bogen, som kritiske røster har ment ikke var tilfældet. Det skriver AG.
Skrevet af Jonas Fievé
08. oktober 2015 07:13

Kritikken kommer, efter at rapporten, som skulle have været afleveret i september, er blevet forsinket.

Indtægterne fra makrelfiskeriet til landskassen har givet langt mindre, end de 81 millioner som Naalakkersuisut har budgetteret med i år.

LÆS OGSÅ Transparency Greenland: Ny makrelundersøgelse skaber mere åbenhed

Det skyldes ganske enkelt en mindre fangst end forventet, og nu frygter IA, at en stor del af de penge, der bliver tjent på makrelfiskeriet, havner et helt andet sted end Grønland.

- Vi ved at flere selskaber, der fik tildelt kvoter på makreller har chartret fartøjer uden for Grønland. De har chartret især russiske skibe med fuld udenlandsk besætning. Jeg frygter, at en stor del af indtægterne, altså de skatteindtægter vi ellers kunne have fået, havner i udlandet, siger Ane Hansen til AG.

LÆS OGSÅ Selvstyret har bestilt revision af makrelkvotefordeling

IA mener derfor, at makrelfiskeriet skulle have fortsat som forsøgsfiskeri, så man dermed havde undgået de mange problemer, som fiskeriet har været igennem.