Randi skal lytte til baglandet

Randi Vestergaard Evaldsen har talent for politik. Nu skal hun være i stand til at samle fløjene hos Demokraterne, siger politisk kommentator Sten Lund.
Sten Lund
Foto © : KNR / Paarnaq Hansen
14. februar 2016 12:23

Det blev ikke overaskende en stensikker sejr til den 31-årige Randi Vestergaard Evaldsen ved formandsvalget hos Demokraterne i går lørdag.

- Valget af Randi Vestergaard Evaldsen viser, at der er stor tiltro til hendes lederskab. Vi har set hendes talent for politik i og med at hun hurtigt er avanceret i det politiske arbejde. Hun er også i stand til at melde sine politiske standpunkter klart ud på en måde, så hendes integritet er vokset hurtigt i løbet af hendes korte politiske karriere, lyder vurderingen fra politisk kommentator Sten Lund.

 

Uldums farvel en svækkelse

Da Anda Uldum i januar helt forlod politk, lød vurderingen fra Sten Lund, at hans afgang ville efterlade et svækket Demokraterne.

Derfor venter der store politiske udfordringer for den unge partiformand og viceformand for Naalakkersuisut.

- For det næste er, at Randi Vestergaard Evaldsen skal være i stand til at samle fløjene i partiet på en måde, så alle er i stand til at bakke op om deres formand, så hun ikke står alene med sit lederskab, siger Sten Lund videre.

- Hvis det var endt med en formand, som ikke var i stand til at samle partiet op efter Anda Uldum, kunne det risikere at miste pusten. Men i og med at den nye formand skal pege på nye veje og nye visioner for partiet, er det klart, at hun også skal være i stand til at lytte til baglandet og til at samarbejde med Inatsisartut-gruppen og ikke mindst med sine kolleger i koalitionen, siger Sten Lund.

 

Læs også Politisk kommentator: Uldums farvel svækker Demokraterne

 

Randi Vestergaard Evalden og dermed partiet fik for nylig posten som naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer tilbage, efter at Vittus Qujakitsoq havde vikarieret på posten under Anda Uldums sygefravær. Beholder hun den post?

- Det er i sidste ende Demokraternes nyvalgte hovedbestyrelse, der beslutter, om hun skal fortsætte på posten eller ej. Men jeg har en klar fornemmelse af, at hun fortsætter. Det erdet mest naturlige for en partiformand at sidde på finansministerposten som næstkommanderende i koalitionen, sådan som det er nu, lyder vurderingen fra politisk kommentator Sten Lund.

- Og så skal Randi Vestergaard Evaldsen være i stand til at profilere partiets liberale værdier, slutter Sten Lund.