RAL vil hyre udenlandsk besætning

Royal Arctic Lines kommer formentlig til at udskifte en del af sine nuværende besætninger med arbejdskraft uden for kongeriget.
Foto © : Jacob Strøm/RAL
13. oktober 2016 05:56

Det oplyser adm. direktør Verner Hammeken til netmediet Shipping Watch. Royal Arctic Line vil heller ikke nødvendigvis sejle under dansk flag i fremtiden, lyder det.

Begge dele skyldes det nye samarbejde med det islandske rederi, Eimskip, som Royal Arctic Line er i færd med at indkøbe tre nye skibe sammen med.

Skibene skal erstatte atlantskibene Nuka Arctica og Naja Arctica, hvor der vil ske en udskiftning af besætningerne, siger Verner Hammeken.

- Isoleret set er det klart, at besætningerne på Nuka Arctica og Naja Arctica kan forvente at blive afløst af de nye skibe.

I stedet vil mandskabet formentlig kunne få arbejde på kystruterne i Grønland, mener Hammeken.

Læs også RAL vil øge sejladsen til Grønland

- Der hæfter jeg mig ved, at vi også er i gang med at opgradere vores grønlandske feedersejlads og bygdebesejling, så jeg har en fornemmelse af, at der vil være gode muligheder for at opnå beskæftigelse på disse sejladser. Den type, vi tiltrækker, holder måske mere af at sejle på disse ruter frem for at ligge og sejle over Atlanten, siger han.

Hos den danske organisation, Søfartens Ledere, er direktør Fritz Ganzhorn bekymret for udviklingen.

- Vi er som udgangspunkt bekymret over rederiets udmeldinger om det, der skal ske på Atlanten, hvor to tredjedele af trafikken skal løftes af Eimskip. Et rederi, der er kendt for i stor udstrækning at benytte sig af billig arbejdskraft.