RAL tvunget til at spare

Længere ventetid på fragt fra Danmark og ringere service i godstransport til Grønland i det første kvartal i 2015. Det er det, som du kan forvente fra det nye år.
Skrevet af Nauja Møller
27. oktober 2014 15:24

Royal Arctic Line tror ikke på at den negative udvikling i 2014 forbedres til det positive. Derfor er RAL klar med sin mastersejlplan for 2015, der i den første periode af året vil betyde længere ventetid på fragt.

 

- Den nye mastersejlplan siger, at vi ændrer atlantrotationen fra en 7-dages frekvens til en 9-12 dages frekvens, siger Ann-Britta A. Hansen, kommunikationsmedarbejder i Royal Arctic Line, til KNR.

 

Udfordring

Men andre ord vil der i være længere tid mellem skibene fra Aalborg. Og det vil betyde, at RAL´s kunder i det første tre måneder skal planlægge fragten fra Danmark på en anderledes måde:

 

- I teorien så kommer den ikke til at betyde så meget for befolkningen, og vi ved, at det vil blive en udfordring for butikkerne, men det løser vi sammen med butikkerne, siger Ann-Britta A. Hansen.

 

Spareplan

RAL's indtjening er skrumpet i 2014. Derfor er rederiet tvunget til at finde omkostningsbesparelser, og planerne i de første tre måneder er at opnå bunkebesparelser.

 

- Det er selvfølgelig, fordi vi fortsat har negativ udvikling i godsmængderne. Så det har en stor betydning på økonomien, som fortsat er presset, siger kommunikationsmedarbejder i RAL Ann-Britta A. Hansen.