RAL om forslag fra Naalakkersuisut: Det kommer til at give udfordringer

Hvis Naalakkersuisut fratager KNR muligheden for at sende reklamer fra og med årsskiftet, vil det få betydning for flere af de virksomheder, der reklamerer gennem den landsdækkende public service-station.
Foto © : Jacob Strøm/RAL
07. maj 2015 11:22

Det fortæller blandt andre Royal Arctic Lines kommunikationschef Jakob Strøm.

- Det kommer til at give os nogle udfordringer. Vi bliver nødt til at finde en anden løsning. En stor del af de reklamer, vi sender via KNR er jo i virkeligheden oplysninger, vi gerne vil have ud til kunderne. For eksempel omkring indleveringsfrister, og op mod jul er det eksempel nok mest fremtrædende. Og der er KNR en god landsdækkende mulighed til at nå ud til vores kunder, siger Jakob Strøm til KNR.

I et indslag i radioavisen i går fortalte Naalakkersuisoq for råstoffer og finanser, Andreas Uldum, at det med at reklamere er noget, man har de landsdækkende private aviser til.

Læs også Andreas Uldum: Demokratiet tager ikke skade af, at man fjerner en bilreklame

Til det siger Jakob Strøm:

- Men dem bruger vi jo også i dag. Det, der gør KNR til noget særligt, er, at udbredelsen er lidt større, og at vi er sikre på at ramme hele landet. Hvor hvis vi skal ud og købe hos samtlige lokalstationer, så kan det blive rimeligt meget arbejde.

 

Julepakker når ikke frem

På lang sigt tror han ikke, at den manglende mulighed for at reklamere gennem KNR vil få den store indflydelse. Men på kort sigt kan Royal Arctic Line - ifølge Jakob Strøm -  risikere, at kunderne måske ikke når at opdage nogle af de oplysninger, som virksomheden gerne vil have ud til kunderne.

- Vi kan for eksempel risikere, at folk omkring juletid kommer til at indlevere pakker for sent, som så ikke kan nå frem. Men det er jo det niveau, vi snakker om, siger Jakob Strøm.