RAL klar til at droppe fragtmonopol

Administrerende direktør i Royal Arctic Line åbner for et opgør med rederiets monopol på søfragt til, fra og internt i Grønland. Det skriver netmediet ShippingWatch.
Royal Arctic Line har eneret på søfragt til, fra og i Grønland, men det kan være en fordel for både rederi og samfund af ophæve monopolet. Foto © : Branding Greenland
23. august 2016 05:14

Royal Arctic Line er klar til at bryde det historiske monopol på søfragt til, fra og i Grønland.

Det siger rederiets administrerende direktør Verner Hammeken til netmediet ShippingWatch.

Det er Royal Arctic Lines kommende samarbejde med det islandske rederi Eimskip, der giver muligheden for et brud på RALs eneret på den grønlandske søfragt.

Og mere konkurrence kan være en fordel for både rederiet og især det grønlandske samfund, hvis transportomkostningerne reduceres, siger Verner Hammeken, der stiller spørgsmål ved om et monopol overhovedet er nødvendigt.

LÆS OGSÅ: Direktør: RAL-monopol er ikke godt

- Vores eneste succeskriterium som statsejet virksomhed er, at vi skal bidrage til, at omkostningerne til transporten til og fra og i Grønland går ned, siger han til ShippingWatch.

Royal Arctic Line og Eimskip har i maj underskrevet en hensigtserklæring om samarbejdet og de to rederier vil sammen investere i tre nye og større containerskibe. Den endelige aftale skal dog først godkendes af ejerne, altså Grønlands Selvstyre og Islands og EU's konkurrencemyndigheder.

LÆS OGSÅ: RAL indgår nyt samarbejde