RAL-direktør erkender bygdebrøler

Royal Arctic Lines ældre skibe bliver muligvis nødt til at overtage serviceringen af bygderne fra de to helt nye bygdeskibe, fordi de nye skibe ikke kan anløbe visse havne.
Verner Hammeken
Foto © : KNR
13. januar 2017 15:47

Direktøren for Royal Arctic Line erkender, at selskabets nye bydgeskibe har vist sig alt for store til serviceringen af visse bygder, og ifølge direktøren arbejder selskabet på en løsning, så ældre skibe kan overtage serviceringen af bygderne.

- Det har jeg det grundlæggende rigtig skidt med, siger direktør i Royal Arctic Line, Verner Hammeken, om problemerne med selskabets to spritnye bydgeskibe: Ivalo Arctica og Minik Arctica.

Skibene bruger nemlig uforholdsmæssigt lang tid på at losse i visse bygder, fordi skibene er for store og kun kan anløbe havnene ved højvande.

Svært for de nye skibe at lave direkte anløb

- Vi har visse bygder i Grønland som har dybgangsforhold og indsejlingsforhold, der gør det svært for de nye skibe at lave direkte anløb, siger Verner Hammeken.

Problemet har ifølge Verner Hammeken været kendt gennem flere år, men ideen var, at de nye container skibe var meget mere effektive end de gamle palleskibe, ergo ville det ikke betyde noget at losningen tog længere tid i enkelte havne.

Men den antagelse har nu vist sig ikke at holde stik, og Royal Artic Line bliver formentlig nødt til at finde en anden løsning:

Ældre skibe skal opretholde servicen

- Ja, det er idéen nu. Hvis det viser sig, at vi fortsat har problemer med at servicere de bygder, hvor de nye skibe sejler, så skal vi jo lave planen om, så vi ikke mister den tid, som vi oprindelig troede, vi ikke ville miste, siger direktøren og fortsætter:

- I første omgang vil vi se på, hvad vi kan gøre med de ældre skibe, så vi opretholder den service som vi skal.

Ifølge Verner Hammeken går Royal Arctic Line nu i gang med at lave specifikationerne på nogle nye skibe til servicering af bygderne.

Disse skibe ventes i 2019, og de skal finansieres med penge, som RAL sparede ved at annullere kontrakten på to andre bygdeskibe sidste år.

Ifølge Verner Hammeken er investeringen i Ivalo Arctica og Minik Arctica ikke helt spildt, da skibene kan bruges til andre opgaver.