Qeqertalik mangler stadig at besætte hver femte stilling

Der er kun lidt over en måned til, at Qaasuitsup Kommunia ophører, og bliver erstattet af to nye kommuner. Ifølge de to kommende borgmestre har kommunerne sat slutspurten ind, og begge er optimistiske. Begge kommuner mangler dog stadig at få bemandet alle stillinger.
Foto © : KNR
23. november 2017 16:18

- For eksempel vil vi mangle en kommunikationsmedarbejder. Det skal vi finde en ansat til, for de stillinger skal også slås op i hele landet, siger kommende borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen.

Hun oplyser, at 11 stillinger, ud af højst 50, stadig mangler at blive bemandet i den kommende kommune.

I den anden nordkommune siger kommende borgmester, Palle Jerimiassen, at han forventer, at alle direktørstillingerne vil være besatte efter næste uges møde i overgangsudvalget.

Men Avannaata Kommunia har tre-fire stillinger, ud af 82 stillinger, der stadig skal slås op, siger Jerimiassen.

- De fleste stillinger bliver besat, men der vil nok mangle nogle få stykker, siger Palle Jerimiassen, og tilføjer, at ansættelsesprocessen nok vil fortsætte ind i 2018.

LÆS OGSÅ 11 kommunemedarbejdere takker nej til Aasiaat

Men selvom kommunerne stadig mangler medarbejdere, mener begge kommende borgmestre, at kommunerne vil være klar til at tage over fra Qaasuitsup Kommunia til nytår.

Ane Hansen forklarer, at der er midlertidige ansatte i de ubesatte stillinger. Derudover fremhæver hun blandt andet, at kommunens budget for næste år og den økonomiske politik er lagt, mens der arbejdes på fuldt tryk for at gøre de fysiske rammer klar.

- Vores mange forberedelser er snart helt færdige, og de sidste forberedelser bliver færdige efter overgangsudvalgets møde den 28. november, siger Ane Hansen.

LÆS OGSÅ Palle Jerimiassen langer ud efter Ane Hansen

Imens siger Palle Jerimiassen, at hans tre-fire ubemandede stillinger skal stå for koordineringen af kommunens ansatte, og det vil ikke gå ud over det daglige arbejde, at de ikke er besat endnu.

- Vi er meget tæt på nu, og jeg føler, at vi er klar til overgangen, siger kommende borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen, der tilføjer, at Avannaata Kommunias budget for næste år, bliver færdiggjort i næste uge.