Qaasuitsup vil nedlægge ubesatte stillinger

Qaasuitsup Kommunia vil i årene 2012 og 2013 nedlægge stillinger, som kommunen forgæves har forsøgt at få besat.
23. september 2011 13:45

Kommunen vil i stedet bruge midlerne, der er afsat til stillingerne og som tilsammen udgør 5,3 millioner kroner, til andre formål:

- Nedlægningen af de ubesatte stillinger betyder ikke, at kommunen vil skære ned i antallet af ansatte. Vi vil i stedet bruge midlerne fra de ubesatte stillinger til andre formål, siger Jess Svane, borgmester i Qaasuitsup Kommunia.

Borgmesteren forsikrer dog, at serviceringen af borgerne ikke vil blive påvirket af nedlægningen af de ubesatte stillinger:

- Serviceringen af borgerne vil ikke blive påvirket. Vi har derimod i økonomiudvalget besluttet os for, at dele ansvarsfordelingen i kommunen ud til det enkelte servicekontorer, så man kan opleve en mere effektiv betjening i de enkelte steder, siger Jess Svane.

Beslutningen om, at nedlægge de ubesatte stillinger i Qaasuitsup Kommunia er baseret på en undersøgelse, som Administrationen i Qaasuitsup Kommunia har fået udarbejdet:

- Vi har baggrund af undersøgelsen besluttet os for, at uddelegere ansvaret fra Ilulissat ud til de enkelte steder, uden at oprette nye stillinger, siger Jess Svane.

Det har ikke været muligt for radioavisen at få indsigt i administrationens analyseundersøgelse af kommunens administration, da analysen endnu ikke er blevet forelagt kommunalbestyrelsen. Hvorfor vi heller ikke i denne omgang kan konkret fortælle hvilke stillingerne det drejer sig om.