Qaasuitsup skal fyre

Der er konsekvenser af udskrivelsen af valg. Det mærker kommunerne nu, og Qaasuitsup Kommunia kommer til at mangle 34 millioner kroner på næste års budget.
07. oktober 2014 11:11

Der kan være en spareplan på vej i Qaasuitsup Kommunia, fortæller borgmester, Ole Dorph, til KNR. Der var ellers millioner på vej fra kasserne i de to vækstkommuner, men næste års kommunale udligningsreform er nu sat på hold på grund af, at efterårssamlingen er aflyst.

 
- Vi har fået besked fra den ene dag til den anden, at vi ikke længere kan regne med at få 34 millioner kroner ekstra indarbejdet i vores budget for næste år, siger Ole Dorph til KNR.

 

Det kommer til at betyde, at vi får meget meget svært ved at undgå at tilpasse vores organisation (Ole Dorph, borgmester i Qaaasuitsup Kommunia)

 

Næste år skulle Sermersooq og Qeqqata kommuner ellers have haft flyttet flere millioner til kommunekasserne i Kujalleq og Qaasuitsup med den midlertidige udligningsreform. Men den reform kan ikke vedtages i Inatssiartut lige nu på grund af udskrivelsen af nyvalg og reformen er derfor sat på pause indtil i foråret muligvis.

Læs også Udligningsordning bliver ikke til noget

Qaasuitsup kommer til at spare og vil sandsynligvis afskedige folk i den daglige drift, siger borgmesteren. Fyringer bliver "meget svære at undgå," og særligt kommer bygge- og anlægsprojekter til at lide under kommunens fortsat ringe økonomi.